Юнкер певен, що Британія залишиться в ЄС

Юнкер певен, що Британія залишиться в ЄС

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловлює переконання, що Велика Британія залишиться в складі Євросоюзу. 

Про це він заявив у четвер напередодні засідання Європейської Ради, де лідери намагатимуться домовитися з Лондоном щодо членства в ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я упевнений, що ми домовимося на цій Європейській Раді. Так, ми маємо низку проблем. Але я переконаний, що Велика Британія буде активним членом Європейського Союзу», - сказав Юнкер.

У свою чергу президент Європейської Ради Дональд Туск висловив напередодні менш оптимістичну думку. За його словами, останні консультації показали, що «все ще немає гарантії, що ми домовимося».

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році у Великій Британії пройде референдум щодо питання, чи залишатися цій країні у складі Європейського Союзу. Це є політичним зобов’язанням лідера правлячої Консервативної партії Девіда Кемерона, що відображає прагнення значної кількості британців.

Велика Британія висловлює занепокоєння та висуває свої умови щодо членства в ЄС за чотирма блоками проблем: економічне урядування; конкурентність; суверенітет національного уряду; соціальний захист трудових мігрантів та вільне пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-