Голови МЗС Франції та Німеччини збираються до Києва - джерело

Голови МЗС Франції та Німеччини збираються до Києва - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмайєр 22 або 23 лютого планують відвідати Київ, щоб обговорити майбутню міністерську зустріч у нормандському форматі (Україна, Франція, Німеччина і Росія), яку заплановано на початок березня.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомило джерело в МЗС Франції.

«Ми займаємося підготовкою до робочого візиту нашого міністра до Києва, який має відбутися на початку наступного тижня, 22 або 23 лютого. Крім Жан-Марка Еро до України також прилетить і його німецький колега Франк-Вальтер Штайнмайєр», - зазначив французький дипломат.

За його словами, наразі порядок денний зустрічі уточнюється між трьома партнерами. «Звісно, головним питанням буде підготовка до зустрічі нормандської четвірки у Парижі на початку березня», - додав співрозмовника агентства.

Майбутні переговори у Києві вперше відбудуться за участю новопризначеного (минулого тижня) міністра закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марка Еро. Хоча він і брав участь у візиті офіційної делегації Франції до Мюнхена, де проходила конференція з безпеки, інтереси країни на переговорах міністрів нормандського формату в Німеччині представляв директор політичного департаменту МЗС Франції Ніколя де Рів’єр. Зрештою, невелика тривалість перемовин нормандської четвірки (30 хв.) зумовлена тим, що французькому міністрові потрібен був час для ознайомлення з ситуацією.

За даними джерел Укрінформу, одразу після свого призначення Жан-Марк Еро здійснив кадрові перестановки у канцелярії міністерства. Зокрема, міністр обрав керівником канцелярії досвідченого дипломата Лорана Піка, колишнього посла Франції у Нідерландах та дипломатичного радника прем’єр-міністра, а заступником керівника канцелярії, радником МЗС зі стратегічних питань і питань безпеки, Росії та країн СНД - Гійома Оланьє. Саме Оланьє доручено курувати у міністерстві «українське питання», він, швидше за все, і супроводжуватиме міністра до Києва.

Врегулювання конфлікту між Росією та Україною залишиться одним із основних пріоритетів французької дипломатії. Про це неодноразово заявляв президент Франції Франсуа Олланд під час своїх публічних виступів.

Нагадаємо, що напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що через кілька днів планує обговорити з главами МЗС Німеччини та Франції підготовку до зустрічі в нормандському форматі.

МЗС Франції також підтвердило Укрінформу інформацію, що готує зустріч міністрів країн-учасниць нормандської четвірки на початок березня у Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-