Суддя Вовк досі працює в Печерському суді

Суддя Вовк досі працює в Печерському суді

Укрінформ
Запит Укрінформу до Печерського суду стосувався також суддів Царевич, Кицюка та Волкової, які разом із Сергієм Вовком були позначені на сайті Печерського суду у списку діючих суддів

Суддя Сергій Вовк, про намір відсторонити якого від обов'язків заявляла Генпрокуратура, продовжує виконувати свої обов'язки в Печерському районному суді міста Київ. 

Про це йдеться у відповіді, яку Печерський районний суд надав Укрінформу на письмове звернення.

«На день надання відповіді суддя Печерського суду м.Києва Вовк Сергій Володимирович перебуває у робочий час на робочому місці та виконує обов'язки судді, в тому числі проводить судові засідання», - йдеться в офіційній відповіді за підписом голови Печерського районного суду м. Києва Р.Ю.Козлова.

Слід зауважити, що вихідний номер листа зареєстрований 8 лютого, Укрінформ отримав відповідь ввечері 17 лютого, тобто 9 діб знадобилося міським поштовим службам, щоб доставити згаданий лист з вулиці Хрещатик до вулиці Богдана Хмельницького, де розташований офіс агентства.

Як повідомляв Укрінформ, суддю Сергія Вовка, якого свого часу рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) було відсторонено від обов'язків у зв'язку з порушенням кримінальної справи за підозрою в ухваленні завідомо неправосудного рішення, було поновлено на посаді, оскільки завершився термін, на який він був відсторонений від таких обов'язків на час проведення проти нього слідства. Як повідомили агентству у прес-центрі Судової влади України, «нових подань щодо продовження терміну не надходило».

Нагадаємо, що суддя Вовк, зокрема, відомий тим, що у 2012 році виніс вирок колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку. У березні 2015 року ВККС відсторонила суддів Печерського суду Світлану Волкову, Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Вовка у зв'язку із порушенням проти них кримінальної справи. 16 грудня 2015 року ВККС продовжила термін відсторонення судді Вовка від обов'язків на один місяць. Попри заяви з боку Генеральної прокуратури про намір поновити справу проти судді Вовка, інших подань про припинення його повноважень після завершення цього терміну не надійшло. 

Запит Укрінформу до Печерського суду стосувався також суддів Царевич, Кицюка та Волкової, які разом із Сергієм Вовком були позначені на сайті Печерського суду у списку діючих суддів, а також судді Родіона Кірєєва. Наводимо повий текст відповіді суду щодо цих співробітників.

«У суддів Царевич Оксани Ігорівни та Кицюка Віктора Петровича закінчились повноваження в межах п'ятирічного строку.

Суддя Кірєєв Родіон Володимирович 18.01.2016 звільнений із займаної посади відповідно до Указу Президента України №10/2016 від 18.01.2016.

Суддя Волкова Світлана Яківна на підставі рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відсторонена від займаної посади строком на один місяць (з 25.01.2016 по 25.02.2016).

Одночасно повідомляємо, що судді Царевич О.І. та Кицюк В.П. були відсторонені від займаних посад на підставі відповідних рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-