Рада сьогодні планує ухвалити остаточний пакет

Рада сьогодні планує ухвалити остаточний пакет "безвізових" законів

Укрінформ
Народні депутати на пленарному засіданні у четвер планують ухвалити остаточний пакет "безвізових" законів, розглянути в першому читанні законопроект про освіту та перейменувати низку населених пунктів.

Про це йдеться у порядку денному засідання на 18 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, для ухвалення рішення у другому читанні винесено низку законопроектів, необхідних для запровадження безвізового режиму з ЄС, а саме: щодо удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації та про внесення змін до Закону "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій МВФ.

Також у другому читанні парламентарії планують розглянути і законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо управління об'єктами державної власності.

До розгляду в першому читанні винесено проект Закону про освіту; про внесення змін до Закону "Про вищу освіту" щодо формування штатного розпису вищих навчальних закладів.

Крім того, народні депутати мають намір звернутися до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження агресії Російської Федерації проти України та у зв'язку із загрозами життю заручників, що утримуються російськими бойовиками на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Також у порядку денному засідання - постанови про перейменування окремих населених пунктів та звільнення суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-