Тимошенко тепер хоче звільнити Яценюка

Тимошенко тепер хоче звільнити Яценюка

Укрінформ
Фракція «Батьківщина» до кінця цього тижня планує внести до парламенту постанову про звільнення з посади Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком в АПУ заявила журналістам лідер фракції Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша фракція буде ініціювати внесення такої постанови про звільнення тепер уже Прем'єр-міністра. Більше того, я вважаю цю постанову мусять підписати всі фракції колишньої коаліції, тому що зараз її вже не існує»,- сказала Тимошенко.

За її словами, така постанова є єдиним можливим інструментом відправити у відставку весь уряд на чолі з Прем'єр-міністром Яценюком, оскільки після вчорашнього провального голосування за резолюцію недовіри нинішньому складу Кабінету міністрів уряд має піврічний імунітет.

Тимошенко зауважила, що відповідна постанова має бути внесена до кінця цього тижня.

Водночас вона підкреслила, що після звільнення Яценюка, яке потягне за собою і відставку всього уряду, можна було б сформувати нову коаліцію виключно на базі демократичних сил у нинішньому парламенті і сформувати новий «технократичний» уряд. 

Якщо ж цього не станеться, то, на думку Тимошенко, іншим варіантом розв'язанням ситуації, що склалася наразі в Україні, є дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-