Розгін Майдану: за вбивство притягнули 16, про підозру повідомили 27 особам

Розгін Майдану: за вбивство притягнули 16, про підозру повідомили 27 особам

Укрінформ
За насильство до учасників Революції Гідності, яка відбувалася 18-19 лютого 2014 року, повідомлено про підозру 27 особам.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом щодо подій 18-19 лютого повідомлено про підозру 27 особам», - зазначив Горбатюк.

За його словами, стосовно восьми підозрюваних обвинувальні акти направлені до суду, стосовно двох - слідство завершується. Водночас у розшуку перебуває 17 підозрюваних.

Горбатюк розповів, що під час слідства було зібрано тисячі томів матеріалів доказової бази.

«Здається, що це лише статистика, але за кожною слідчою дією прихована велика робота. Це лише попередній результат роботи, яку здійснює слідство по цих провадженнях. Робота триває», - зазначив Горбатюк.

Він уточнив, що на даний час ще не притягнуто до відповідальності як виконавців, так і організаторів злочинів, скоєних 18-19 лютого 2014 року.

Начальник управління спецрозслідувань пообіцяв, що робота зупинятися не буде і суспільству буде наданий результат цих розслідувань пізніше.

Водночас, за словами Горбатюка, за скоєння 8 вбивств та завдання 8 поранень у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на розі вулиці Великої Житомирської до відповідальності притягнуто 16 осіб.

«Стосовно тих "тітушок", які перебували у ніч з 18 на 19 лютого на розі вулиці Великої Житомирської, встановлено, що внаслідок їх дій загинуло 8 осіб, 8 отримали поранення. До відповідальності притягнуто 16 осіб», - сказав він.

Горбатюк уточнив, що до суду направлені обвинувальні акти стосовно 4-х "тітушок", з яких 3 перебувають під вартою. Крім того, у суді слухається справа відносно особи, яку підозрюють у побитті журналіста В'ячеслава Веремія. Водночас слідство повідомило про підозру і оголосило у розшук особі, яка скоїла вбивство журналіста, здійснивши смертельний постріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-