Держдеп назвав відставку Шокіна сигналом про готовність до реформ

Держдеп назвав відставку Шокіна сигналом про готовність до реформ

Укрінформ
Сполучені Штати вважають відставку Генерального прокурора України Віктора Шокіна сигналом, який свідчить про серйозне ставлення України до готовності проводити реформи.

З такою заявою виступив у вівторок у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо це сигналом серйозного ставлення України до процесу реформ", - прокоментував представник зовнішньополітичного відомства США відставку Шокіна.

За словами Тонера, зараз важливо відновити довіру системи правосуддя в країні, але "ще належить багато чого зробити в боротьбі з корупцією, в тому числі в прокурорській службі".

Він підкреслив, що в Вашингтоні продовжують уважно стежити за розвитком подій в Україні, втім не став обговорювати можливі варіанти такого розвитку.

"Ми наполегливо закликаємо всі українські політичні партії поставити потреби країни в першу чергу", - підсумував представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Генеральний прокурор України Віктор Шокін подав у відставку. Перед цим Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із закликом зробити цей крок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-