Геращенко назвала уточнені дані СБУ щодо полонених

Геращенко назвала уточнені дані СБУ щодо полонених

Укрінформ
Уповноважена Президента України із врегулювання ситуації на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими в Мінську Ірина Геращенко заявила про невиконання Росією та контрольованими нею бойовиками гуманітарних аспектів Мінських угод.

Про це вона заявила з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рік тому було підписано Мінські угоди, і досі світ у першу чергу звертає увагу на політичний блок Мінських угод. В той час, як ключовими і принциповими є саме гуманітарні аспекти. Сьогодні в полоні бойовиків залишається, за уточненою інформацією Служби безпеки України, 137 українців. З них 10 перебувають у тюрмах Російської Федерації. Минулого тижня бойовики зробили шокуючи заяву, яка за своїм цинізмом нагадує риторику ІДІЛ", - сказала Геращенко.

Вона уточнила, що бойовики заявили, що можуть застосувати до українців смертну кару, базуючись на Кримінальному кодексі не існуючої країни - Радянського Союзу.

"Ми розцінюємо ці жахливі заяви не просто як шантаж України і знущання над родичами заручників. Це надзвичайно серйозний тиск на заручників, небезпека їх життю. На жаль, ми не почули жодної реакції жодної країни світу", - пояснила Геращенко.

Вона додала, що у зв'язку з цим у Верховній Раді є підготовлена відповідна постанова для звернення до міжнародної спільноти.

"Від парламенту України ми хочемо звернутися до міжнародних партнерів з вимогою в першу чергу вимагати від Російської Федерації та контрольованих нею бойовиків повагу до прав людини і вимагати звільнення наших заручників", - сказала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-