Москаль обіцяє не «церемонитись» із противниками «декомунізації»

Москаль обіцяє не «церемонитись» із противниками «декомунізації»

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Генадій Москаль здивований тим, що Закарпаття так важко прощається з комуністичною символікою.

Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Мене дивує, що Закарпаття, яке знаходиться найближче до Європи, і на яке радянська влада прийшла в останню чергу, так важко прощається з комуністичною символікою. Купа вулиць, провулків, площ і скверів Леніна, Фрунзе, Крупської, Будьонного... До 22 листопада минулого року всі ці назви мали бути перейменовані рішеннями сесій міських, селищних і сільських рад. Не перейменували майже нічого. До 22 лютого прокомуністичні назви мають бути змінені розпорядженнями мерів міст, сільських і селищних голів. Так вказано в законі про декомунізацію. Час спливає, залишився тиждень, а вулиці майже не перейменовують. І далі купа Дзержинських, Кірових, Комсомольських, Радянських, Свердлових, Фрунзе і ще біс знає кого», - написав Москаль.

За його словами, мери і сільські голови масово саботують виконання закону. Після 22 лютого повноваження з перейменування вулиць переходять до голови облдержадміністрації.

"Попереджаю, що я церемонитися ні з ким не буду. Деяким «прокомуністичним» вулицям буде повернуто історичні назви, деякі моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв", - пообіцяв губернатор і додав, що проведе декомунізацію Закарпаття в дуже стислі терміни.

"Людям, які отримають адреси з новими оригінальними назвами, або доведеться змиритися з ними, або ініціювати сесії місцевих рад і перейменовувати вулиці по-нормальному", - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-