Прем'єр: Всі судді мають пройти переатестацію

Прем'єр: Всі судді мають пройти переатестацію

Укрінформ
Внести до Верховної Ради до другого читання новий закон про судоустрій та статус суддів закликає Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Про це Прем'єр-міністр України сказав під час щотижневого звернення до українців «10 хвилин із Прем'єр-міністром», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зробили перший крок, проголосувавши за зміни до Конституції України, які потребують затвердження в другому читанні. Ці зміни означають те, що українські судді, всі українські судді повинні пройти процес чесної переатестації. Ті судді які мають будь які корупційні звинувачення, ті судді, які виносили неправомірні рішення повинні покинути суддівський корпус назавжди», - сказав Яценюк і додав, що місця корумпованих суддів мають зайняти чесні, молоді, фахові юристи.

Для цього, наголосив Глава уряду, до другого читання повинні бути внесені до парламенту новий закон про судоустрій та статус суддів.

 «Таким чином нова українська судова система забезпечить захист прав і свобод людини і громадянина, захист бізнесу і підприємництва і забезпечить основу демократії - це чесний і справедливий суд», - додав Яценюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-