Блокування російських фур на Закарпатті наразі врегульоване - Москаль

Блокування російських фур на Закарпатті наразі врегульоване - Москаль

Укрінформ
Проїзд автотранспорту через пункт пропуску в Нижніх Воротах на Закарпатті здійснюється в звичайному режимі, російські фури відправили назад до Словаччини.

Про це йдеться на офіційному сайті глави ОДА Закарпатської області Геннадія Москаля.

"Сьогодні в другій половині дня акція по блокуванню російських фур привела до конфлікту між громадськими активістами з одного боку і перевізниками із Закарпаття з іншого. Перевізники, що здійснюють доставку вантажів з країн ЄС, у тому числі до Росії, висловлювали претензії до дій активістів, які, на їхню думку, можуть спровокувати аналогічну реакцію з їхніми фурами на українсько-російському кордоні. У ході протистояння між двома сторонами було заблоковано проїзд як на в’їзд, так і на виїзд із Закарпаття для всіх вантажівок, незалежно від країни походження. Що могло спричинити величезні черги по обидва боки пункту пропуску в Нижніх Воротах", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба з посиланням на голову облдержадміністрації, у результаті переговорів за участю правоохоронців конфліктну ситуацію вдалося вирішити, проїзд для вантажівок звільнений в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих в Нижніх Воротах раніше, під конвоєм поліції супроводили до кордону зі Словаччиною. Інших фур з російськими номерами на в'їзді в Закарпатті не з'являлося.

Водночас Москаль підкреслив, що для уникнення подібних конфліктних ситуацій в майбутньому, Кабінет міністрів повинен "нарешті визначитися стосовно Росії, яка є країною-агресором, і прийняти принципове рішення про транзит російських вантажівок через територію України".

Як повідомляв Укрінформ, губернатор висловив підтримку діям громадських активістів, що останніми днями масово перекривають дороги для російських фур у західних областях. "Якщо поляки не пускають російські фури через свою територію, якщо Росія не пускає до себе українські товари, вводить обмеження щодо в'їзду наших громадян, а мені, як голові ОДА, взагалі заборонила в'їзд на свою територію, то Україна має діяти адекватно", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-