ОБСЄ має жорсткіше відстоювати збереження миру на Донбасі - Геращенко

ОБСЄ має жорсткіше відстоювати збереження миру на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Уповноважена Президента України із врегулювання конфлікту на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими в Мінську Ірина Геращенко вважає, що ОБСЄ в Мінську має більш жорстко відстоювати позицію встановлення миру на Донбасі.

Про це вона сьогодні сказала на презентації звіту «Досвід урегулювання конфліктів у світі».

«Нам здається, що ОБСЄ - організація, яка створена для захисту миру, безпеки, прав людини, має займати більш жорстку позицію на переговорах у Мінську. Не українську позицію відстоювати, а свою позицію щодо порушень РФ», - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що українській стороні дуже важко вести переговори в Мінську саме через те, що "ОБСЄ займає нейтральну позицію, Кремль хоче виступати у ролі спостерігача, плюс там присутні маріонетки Кремля".

Геращенко сказала, що «спочатку говорять маріонетки, а потім ту ж саму позицію вже озвучує російська сторона». Вона також додала, що Мінський процес не є автономним, а залежить, передусім, від нормандського формату, який визначає шляхи мирного врегулювання ситуації на Сході України. 

В цьому контексті Уповноважена висловила сподівання, що на зустрічі нормандського формату в Мюнхені будуть розглянуті не лише питання безпеки, а й звільнення українських заручників.

Геращенко нагадала, що нині в полоні на окупованій території перебуває 136 осіб та 700 вважаються безвісти зниклими, а процес звільнення заручників наразі практично заморожений сепаратистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-