Українські військові отримали ще п'ять

Українські військові отримали ще п'ять "Фурій"

Укрінформ
Протягом минулого тижня до Збройних Сил України надійшло п'ять безпілотних авіаційних комплексів "Фурія".

Про це заявила на прес-конференції у Києві речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, повідомляє сайт МОУ.

"Міністерство оборони України продовжує роботу із забезпечення військ сучасним озброєнням і військовою технікою. Минулого тижня до Збройних Сил України надійшло п'ять безпілотних авіаційних комплексів "Фурія", - сказала вона.

Комплекс "Фурія" дозволяє ефективно вести повітряну розвідку на відстані до 30 кілометрів. При виробництві планера використовувалися матеріали зі склотканини, вуглеводної тканини, а також карбон.

На безпілотнику встановлений електричний силовий агрегат, що забезпечує високу надійність у польоті. Живлення апарату здійснюється за допомогою двох батарей, які залежно від погодних умов дозволяють йому перебувати у повітрі до двох годин.

Крейсерська швидкість становить 65 км/год, максимальна - до 130 км/год. Дальність польоту - близько 50 кілометрів від моменту вильоту до повернення. Планер оснащений денною та нічною оптичною системою спостережень.

"Під час випробувань безпілотник виконав завдання з виявлення об'єкта на максимальній дальності від пункту управління, маючи стійке управління і передаючи якісне зображення на станцію прийому. До речі, назву літальному апарату дали військовослужбовці, які використовували його в районі проведення антитерористичної операції", - додала Кушнір.

У перспективі компанія-розробник "Атлон Авіа" планує дообладнати "Фурію" системою автоматичного злету та автоматичною системою цілевказання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-