Ситник сказав, коли розпочнеться співпраця НАБУ і ФБР

Ситник сказав, коли розпочнеться співпраця НАБУ і ФБР

Укрінформ
В лютому до Києва прибудуть представники Федерального бюро розслідувань США, які допомагатимуть Національному антикорупційному бюро України у відстеженні грошових потоків.

Про це в ефірі Громадського заявив голова НАБУ Артем Ситник.

"У лютому ми чекаємо представників Федерального бюро розслідувань США, які будуть нам активно допомагати, оскільки вони мають можливість відслідковувати грошові потоки в доларах по всьому світу", – сказав Ситник.

За його словами, співпраця з ФБР дозволить контролювати проходження міжнародно-правових доручень через відповідні органи в Сполучених Штатах, і сприятиме розслідуванню цих справ у "максимально короткий термін".

Ситник також повідомив, що в лютому детективи НАБУ відвідають країни Євросоюзу для отримання міжнародно-правової допомоги щодо кримінальної справи проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, яку відкрили в Швейцарії.

"Зараз з усіма країнами, де ми можемо отримати інформацію встановлені контакти. Вже заплановані виїзди детективів за кордон для того, щоб отримати цю інформацію. Це буде в лютому", – зазначив голова НАБУ.

Як відомо, з 19 по 21 січня Ситник перебував з робочим візитом у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-