Клімкін обговорить вибори на Донбасі в «нормандському форматі»

Клімкін обговорить вибори на Донбасі в «нормандському форматі»

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що планує у Мюнхені на міністерській зустрічі у нормандському форматі обговорити питання безпеки, обмін заручників та проведення майбутніх виборів на Донбасі.

Про це Павло Клімкін розповів журналістам після засідання Комітету з питань закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи часові можливості міністрів, ми поки що зупинились на тому, що зможемо зустрітись під час Мюнхенської безпекової конференції 13 лютого», - сказав Клімкін.

Він повідомив, що українська сторона готова до цієї зустрічі. «Нам важливо, що ми зможемо обговорити під час неї питання безпеки не тільки в плані припинення обстрілів, а й питання доступу представників ОБСЄ до всіх ділянок кордону»,- сказав міністр.

Він зауважив, що українській стороні потрібен ефективний міжнародний елемент, бо хтось має забезпечити безпеку, зокрема, і в процесі підготовки до вільних, чесних виборів.

Клімкін зауважив, чи то буде поліцейська місія ОБСЄ, чи миротворча місія поки невідомо.

«Я це питання планую обговорити на зустрічі у Мюнхені», - сказав він.

Він також повідомив, що є дуже важливим і гуманітарне питання, оскільки прогресу в обміні заручниками наразі немає. У цьому контексті він повідомив, що Червоний Хрест також не має жодного доступу до українських заручників на території Донбасу.

«У Мюнхені планується обговорити питання початку роботи щодо пошуку зниклих.

На міністерській зустрічі будуть розглянуті питання проведення майбутніх виборів на Донбасі, щоб вони відбулись у рамках українського законодавства і на основі стандартів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-