Чийгоз відчуває помсту українських прокурорів, які зрадили присязі

Чийгоз відчуває помсту українських прокурорів, які зрадили присязі

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, що знаходиться в Криму під вартою у «справі 26 лютого» заявив, що його тримають під вартою за його політичні переконання та на розсудливість судової системи в Криму він не розраховує.

Про це він сказав на суді по апеляції на продовження його арешту, яку російський Верховний суд Криму 4 лютого відхилив, повідомляє «Крим.Реалії».

«Очевидно, що особиста зацікавленість і прокуратура чинить усілякий тиск на суддів. Сподіватися на розсудливість марно. Ті доводи, які прокуратура пред'являє настільки вигадані, що не робить честі судовій системі та правоохоронним органам Російської Федерації», – сказав Чийгоз.

Чийгоз в черговий раз заявив, що не має наміру ховатися і не збирається покидати Крим у разі його звільнення з-під арешту.

«Вважаю, що за мої політичні переконання мене тримають у заручниках. Намагаються за рахунок мого арешту залякати весь народ. Всі проблеми, які відчуває влада в Криму і прокуратура, намагаються на мене списати. Це звучало з вуст прокурорів неодноразово на судових засіданнях. Судді всі – заручники і ні про яке правосуддя мови бути не може», – сказав Чийгоз.

Заступник голови Меджлісу також зазначив: «Так, я громадянин України, і не вважаю це злочином. Вважаю, що деякі керівники прокуратури, працюючи на державу Україна, зрадили присязі і сьогодні мені мстять за це, за мої принципові переконання».

4 лютого російський Верховний суд Криму відмовився задовольнити апеляцію Ахтема Чийгоза проти продовження йому терміну тримання під вартою.

Фігуранти справи «26 лютого» – Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи, Алі Асанов, Ескендер Кантемирів, Талят Юнусов, Ескендер Эмирвалиев, Эскиндер Небиев – за даними російського слідства брали участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які переріс багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України і активістів партії «Русское единство», очолюваної на той момент нинішнім главою Криму Сергієм Аксьоновим. Через що утворилася тисняви в якій загинули двоє мітингувальників, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським прокурором Криму Наталією Поклонської в суді зачитала обвинувальний висновок у відношенні шести активістів.

На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Чийгоза, кримськотатарських активістів Алі Асанова, Мустафу Дегерменджи.

Наступне засідання суду щодо даної справи в Криму заплановано на 15 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-