Брюссель засудив наміри Росії розмістити ядерну зброю у Криму – МЗС

Брюссель засудив наміри Росії розмістити ядерну зброю у Криму – МЗС

Укрінформ
В Україні вітають прийняту Європарламентом резолюцію, у якій рішуче засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та Севастополя і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Підтверджуємо викладені у резолюції факти та поділяємо глибоке занепокоєння Європейського парламенту щодо безпрецедентно критичної ситуації із дотриманням прав людини на півострові, системних атак російської окупаційної влади на основоположні права і свободи усіх незгодних з її політикою, у першу чергу кримських татар та етнічних українців, придушенням будь-яких демократичних проявів і свобод у Криму, включаючи припинення функціонування вільних ЗМІ. Окрему увагу в резолюції ЄП приділено прогресуючим обмеженням освітніх, культурних і мовних прав кримських татар і українців", - зазначається у повідомленні.

Таким чином, Європарламент нагадав, що лише відновлення повного контролю державної влади України на півострові стане однією з передумов відновлення співпраці з РФ, включаючи відміну пов'язаних із цим санкцій.

"Європейський парламент приєднався до рішучих вимог України та усієї міжнародної спільноти до Російської Федерації вивести усі російські війська з Криму та Донбасу, а також засудив триваючу мілітаризацію Кримського півострова. Наміри Росії розмістити на території Криму ядерну зброю становлять загрозу регіональній та глобальній безпеці", - зазначили у МЗС.

Київ також вдячний Європарламенту за підтримку ініціативи щодо започаткування міжнародного переговорного механізму з відновлення українського суверенітету над Кримом у форматі "Женева плюс" із безпосереднім залученням до цього процесу інституцій ЄС та заклик до РФ розпочати переговори стосовно деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-