Рада повернула бюджетні гроші для ПТУ

Рада повернула бюджетні гроші для ПТУ

Укрінформ
ВР ухвалила Закон № 3831-2 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів.

Законом у Бюджетному кодексі визначено, зокрема, що видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів (зміни до статті 89 Кодексу).

Також визначено, що оплата поточних видатків професійно-технічних навчальних закладів у частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції (зміни до статті 103-2 Кодексу).

У держбюджеті передбачається субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах для бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, міських (міст обласного значення - обласних центрів, міст Києва та Севастополя) бюджетів на оплату поточних видатків (зміни до статті 97 Кодексу, поновлена стаття 103-3 Кодексу), перерахування якої з держбюджету місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій, а особливості розподілу та перерозподілу її обсягів можуть визначатися законом про державний бюджет (зміни до статті 108 Кодексу).

Крім того, нардепи ухвалили Закон № 3830 про внесення змін у Державний бюджет України на 2016 рік щодо фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів з державного бюджету.

Законом врегульовуються у 2016 році питання фінансового забезпечення професійно-технічної освіти з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-