Україна бере у Польщі €100 млн - на облаштування кордону із нею

Україна бере у Польщі €100 млн - на облаштування кордону із нею

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон про ратифікацію угоди з урядом Польщі, що передбачає надання Україні кредиту в розмірі до 100 млн євро.

За відповідне рішення проголосували 242 народні обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кредит надається для фінансування проектів із розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів, погоджених сторонами.

Відповідно до договору термін кредитування становить 30 років з відстрочкою платежів за кредитом та процентами за користування протягом перших 5 років; процент за користування кредитом - 0,15 %.

Крім того, однією з умов Договору є те, що обсяг товарів польського виробництва, використаних при реалізації проектів, має бути не меншим ніж 60 % від вартості контракту.

Рада також ратифікувала Угоду з Німеччиною про фінансовий грант у 14 мільйонів євро. Рішення підтримали 253 нардепи. Проект спрямований на будівництво інфраструктурних об‘єктів на природоохоронних територіях, розвиток управлінської системи на основі участі місцевих громад, збереження біорізноманіття на основі сталого розвитку регіонів.

Отримувачем цього фінансового гранту є Міністерство екології та природних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-