Оприлюднений новий закон про держслужбу

Оприлюднений новий закон про держслужбу

Укрінформ
Газета "Урядовий кур'єр" у середу, 3 лютого, опублікувала Закон України "Про державну службу".

Цей документ був підписаний Президентом Петром Порошенком 31 грудня.

"Закон визначає принципи, правові та організаційні засади забезпечення публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби", - йдеться у документі.

Закон передбачає такі реформаторські новації: вступ на усі посади державної служби відбуватиметься лише за конкурсом на основі особистих якостей та досягнень кандидатів на посади, виключаються будь-які корупційні механізми при вступі та проходженні державної служби, державна служба стане деполітизованою, встановлюється прозора модель оплати праці, розроблена з урахуванням кращого європейського досвіду, запроваджується компетентна модель управління людськими ресурсами, оцінювання результатів роботи державних службовців, їх кар'єрна мотивація, підвищуються кваліфікаційні вимоги.

Нагадаємо, Верховна Рада України 10 грудня 2015 року прийняла в другому читанні й у цілому новий закон про держслужбу. За законопроект №2490 проголосували 261 народний депутат.

Закон набирає чинності з 1 травня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-