Переатестація суддів розпочнеться за два тижні - Князевич

Переатестація суддів розпочнеться за два тижні - Князевич

Укрінформ
Починаючи з середини лютого стартує процес переатестації суддів, у яких закінчується п'ятирічний строк повноважень. Далі переатестацію проходитимуть судді Верховного і вищих судів.

Про це під час виступу з трибуни парламенту заявив голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 15 чи 17 лютого розпочнеться атестація на відповідність займаній посаді близько 100 суддів, щодо яких закінчується п'ятирічний строк перебування на займаній посаді. Після того планово буде проведена переатестація у всіх інших судах", - сказав він.

Водночас Князевич підкреслив, що народним депутатам необхідно внести зміни до чинного законодавства щодо термінів переатестації суддів Верховного Суду і вищих спецсудів, оскільки, за його словами, наразі визначені законом терміни переатестації зазначених суддів вже сплили.

"І як тільки ми внесемо цю зміну, ми можемо говорити, що цього року, починаючи з лютого місяця до кінця року, я сподіваюся, процес переатестації принаймні вищих судів уже буде завершено, а далі поступово рухатимемося по адміністративних і апеляційних судах", - додав Князевич.

Нагадаємо, за словами голови фракції БПП Юрія Луценка, переатестація суддів має розпочатися у вересні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-