Кернес у суді: Я не ображаю, але запитання прокурора – кострубаті

Кернес у суді: Я не ображаю, але запитання прокурора – кострубаті

Укрінформ
Київський райсуд Полтави 1 лютого продовжив розгляд у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у незаконному позбавленні волі та катуваннях активістів харківського євромайдана

Кернес на суді почувався розкуто.

"Я нікого не ображаю, але прошу суд припинити ці кострубаті запитання прокурора. Ви їх ставите недолуго, не можете нормально сформулювати", - зазначив Кернес.

Кернес також висловив обурення прокурору: "Що ви в мене пальцем тицькаєте?"

Що стосується свідка Власенка, то він заявив, що 25 січня 2014 року ніс службу у безпосередній близькості до особи, яка охороняється, потерпілих не бачив і "жодних нестандартних та надзвичайних ситуацій не відбувалося".

Суддя дозволив адвокату Кернеса Лідії Ізовітовій, яка не була присутня на попередньому засіданні, поставити запитання потерпілому Сергію Ряполову, але той відмовився відповідати їй. Він, у свою чергу, клопотав про повторний виклик до суду свідків, допитаних на попередньому засіданні: першого віце-мера Харкова Ігоря Терехова і екс-начальника міськуправління МВС Ігоря Болюха. Суд відмовив йому в цьому клопотанні.

Київський райсуд Полтави збереться на чергове слухання справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців через тиждень, 8 лютого.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 лютого в Київському райсуді Полтави проходило восьме за рахунком засідання по суті справи проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у незаконному позбавленні волі, катуванні і загрозі вбивством двох активістів харківської євромайдану. Обидва потерпілих присутні, на відміну від попереднього засідання. Один з адвокатів потерпілих на суд не з'явився.

Геннадію Кернесу і двом його охоронцям загрожує до 15 років позбавлення волі. Всі троє не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи.

Київський райсуд Полтави збереться на чергове слухання справи проти Кернеса і його охоронців за тиждень, 8 лютого, і розпочнеться з допиту нових свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-