Російський журнал можуть закрити за статтю про дочку Путіна

Російський журнал можуть закрити за статтю про дочку Путіна

Укрінформ
Російський журнал The New Times отримав попередження від Роскомнагляду в день публікації статті про старшу дочку Путіна.

Про це повідомляє РБК.

За словами головного редактора видання Євгенії Альбац, The New Times отримав перше за дев'ять років попередження від Роскомнагляду. Речник Роскомнагляду Вадим Ампелонський підтвердив винесення попередження.

Як наголосила Альбац, порушення було знайдене в матеріалі "Тільки б не було війни", опублікованому в січневому номері журналу (№ 392). У тексті згадується заборонений у Росії "Правий сектор", але в матеріалі не вказано, що діяльність організації була заборонена рішенням Верховного суду.

Крім попередження, журнал отримає штраф за адміністративне правопорушення, уточнив Ампелонський.

Попередження було винесене 1 лютого - того ж дня, коли на сайті журналу був опублікований матеріал про ймовірну старшу дочку президента Володимира Путіна.

За відомостями The New Times, дочкою очільника держави є Марія Воронцова, яка з 2006 року по 2011 рік вчилася на факультеті фундаментальної медицини (ФФМ) МДУ імені М. В. Ломоносова. Як пише журнал, в 2011 році вона закінчила університет з червоним дипломом. Після цього вступила до аспірантури Ендокринологічного наукового центру (ЕНЦ) Міністерства охорони здоров'я РФ. Науковим керівником Воронцової був академік Іван Дєдов, син якого невдовзі став суддею від Росії в ЄСПЛ, наголошує журнал. Видання також публікує знімки Воронцової 2008-2013 років.

Після публікації матеріалу сайт The New Times виявився недоступним для відвідувачів. Він перестав відкриватися близько полудня, а пізніше працював з перебоями. Альбац підозрює, що "на сайт ведуться потужні DDoS - атаки". Альбац уточнила, що востаннє такої масованої атаки з боку хакерів видання зазнавало після публікації інтерв'ю з колишнім головою ЮКОСу Михайлом Ходорковським у 2013 році.

Згідно з законом про ЗМІ, у разі, якщо якесь видання отримує два попередження протягом 12 місяців, то у нього може бути відкликана ліцензія за рішенням суду. Ампелонський уточнив, що у The New Times це перше попередження за календарний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-