Голова МЗС Канади їде до Києва

Голова МЗС Канади їде до Києва

Укрінформ
Візит міністра закордонних справ Канади Стефана Діона до України сприятиме кращому розумінню канадським урядом нової України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«В Україну їде дуже вдумливий, інтелектуальний, глибокий політик. У нього буде можливість самому скласти враження про те, що відбувається в Україні. Ми сподіваємося, що він привезе в Оттаву дуже чітке розуміння того, що зараз потрібно нашим двом державам», - сказав Шевченко.

За його словами, в ході візиту обговорюватимуть важливі аспекти співпраці у сфері оборони, запуску зони вільної торгівлі та технічної допомоги Україні. «Також буде докладно обговорена тема Мінських угод. Цей візит дасть Діону глибоке і повне розуміння, на якому етапі перебуває їх реалізація. Під час нашої останньої зустрічі це питання викликало його посилений інтерес», - зазначив посол.

Він додав, що візит глави МЗС Канади важливий іще й тим, що саме це відомство розподіляє велику частину канадської зовнішньої допомоги, зокрема координує проект підтримки Національної поліції. «У Канаді бюджетний рік починається першого квітня, і дуже добре, що міністр зможе на місці побачити, як працює канадська технічна допомога. Після повернення в Канаду він встигає поділитися із колегами по уряду, що варто включити у бюджет на наступний рік», - наголосив Шевченко.

У поїздці Діона супроводжуватимуть лідери української громади, зокрема президент Конгресу українців Канади Павло Грод та депутат федерального парламенту Борис Вжисневський. «Це перший візит міністра Діона у Східну Європу. Цей факт підтверджує, що візит є також жестом підтримки», - сказав очільник української дипломатичної місії.

Шевченко висловив сподівання, що цей візит сприятиме посиленню співпраці у сфері оборони і ще більше зміцнить взаємну політичну підтримку. «Востаннє Стефан Діон  був в Україні ще в грудні 2013 року, коли працював спостерігачем на довиборах до Верховної Ради. Тепер у нього буде можливість скласти думку про нову Україну, яка, з одного боку, на передовій захищає світ від Путіна, а з іншого боку, модернізується та проводить реформи. Це більше, ніж візит міністра закордонних справ, це - можливість скласти картину нової України для всього нового канадського уряду», - підсумував посол України в Канаді.

Зазначимо, що в заяві канадського МЗС з приводу цього візиту зазначається, що «Діон підтвердить підтримку Канадою України, яка продовжує будувати процвітаюче, стабільне та безпечне майбутнє». Під час дводенного візиту, що розпочнеться в неділю, голова канадського зовнішньополітичного відомства зустрінеться зі своїм українським колегою – Павлом Клімкіним, прем’єр-міністром України та групою народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-