Санкції проти чиновників Януковича дійсні до 6 березня - ГПУ

Санкції проти чиновників Януковича дійсні до 6 березня - ГПУ

Укрінформ
Санкції Євросоюзу проти колишніх поплічників Януковича чинні і діятимуть до 6 березня 2016 року.

До того ж, на рішення Суду ЄС про зняття санкцій, про що було оголошено 28 січня, протягом 2 місяців може бути внесена апеляція, заявив заступник генпрокурора Віталій Касько в інтерв'ю газеті "День".

"Рішенням Суду загальної юрисдикції Європейського Союзу скасовано обмежувальні заходи, які діяли у період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року, щодо п’яти колишніх українських високопосадовців, а саме Миколи та Олексія Азарових, Сергія Арбузова, Сергія Клюєва та Едуарда Ставицького. Водночас санкції, застосовані Радою ЄС 5 березня 2015 року, наразі є чинними і предметом даного рішення Європейського суду не були", - наголосив він.

Активи, заблоковані європейською стороною на підставі рішення Ради ЄС від 5 березня 2015 року, додав Касько надалі залишаються під адміністративним арештом: "Строк дії обмежувальних заходів - до 6 березня 2016 року. Більше того, на сьогоднішнє рішення Суду стороною ЄС може бути внесена апеляція протягом 2 місяців з дати оголошення".

Він також зауважив, що "справа Бойка" та всіх інших колишніх високопосадовців як були, так і залишаються в ГСУ ГПУ, де відбувається розслідування. Тому що, згідно з ухваленим законом, всі провадження, які були відкриті слідчими прокуратури до 20 листопада 2015 року, вони ведуть і надалі в межах двох років.

Як повідомляв Укрінформ, 28 сячня у Люксембурзі Суд Європейського Союзу скасував рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій проти п’яти колишніх українських високопосадовців режиму Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-