Вищий спецсуд відкараскався від справи

Вищий спецсуд відкараскався від справи "діамантових прокурорів" - адвокат

Укрінформ
Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив у розгляді подання Апеляційного суду Києва щодо визначення підсудності у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка і направив матеріали справи назад до суду для визначення підсудності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат Корнійця Віктор Петруненко.    

"Згідно з резолютивною частиною рішення, Вищий спецсуд відмовився розглядати подання Апеляційного суду Києва і направив справу назад до суду для визначення підсудності, бо злочин було вчинено у Києві", - сказав він.

Нагадаємо, 19 січня Апеляційний суд Києва направив клопотання Печерського районного суду столиці про визначення підсудності у кримінальному провадженні щодо Шапакіна, Корнійця та Гібаленка до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

5 липня в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури були затримані начальник Головного слідчого управління ГПУ Шапакін і заступник прокурора Київської області  Корнієць.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3,150 млн грн. Під час обшуків у них було виявлено понад $500 тис. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Корнійця і Шапакіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-