Росія через ОБСЄ хоче

Росія через ОБСЄ хоче "моніторити" пересування української армії

Укрінформ
Постійний представник Росії в ОБСЄ заявив про бажання "моніторити" пересування сил української армії в сусідніх областях з тимчасово окупованими територіями Донбасу.

Про це Олександр Лукашевич заявив у четвер на спецзасіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, текст виступу розміщений на сайті МЗС РФ.

"Необхідно посилити моніторинг складів, полігонів підготовки і пересувань українських військових у прилеглих до Донбасу районах - Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях", - сказав постпред РФ при ОБСЄ.

Він вважає, що Спільна моніторингова місія ОБСЄ - "цінний інструмент налагодження діалогу на місцях, що може запобігати ескалації напруженості". "Закликаємо місію активніше працювати над встановленням прямих контактів між командирами підрозділів української армії та ополчення Донбасу. Це допоможе запобігати ескалації напруженості, це важливо для проведення робіт з розмінування і відновлення інфраструктури", - сказав Лукашевич.

Постпред РФ заявив, що в кінці минулого року українські військові "зайняли" населені пункти Павлополь, Пищевик і Зайцеве (Донецька область), які знаходяться в "сірій зоні",  змінивши географію лінії зіткнення. "Відбулося нарощування військової присутності ЗСУ в Тошківці і Попасній. Українці щодня проводять військові навчання з бойовими стрільбами в Трьохізбенці і Миколаївці. Зросла кількість "зниклої" зі складів військової техніки ЗСУ (з 25 грудня до 24 січня - 180 одиниць, включаючи РСЗВ). У наданому українцями 13 січня оновленому списку важких озброєнь на 300 одиниць менше, ніж вони заявили минулого разу 29 листопада 2015 року", - стверджує Лукашевич.

Він також заявив, що інтенсифікувалися обстріли в районі "гарячих точок" - Горлівки, Донецького аеропорту, Комінтернового.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-