В ГПУ запевняють, що Азаров із наближеними лишаються під санкціями

В ГПУ запевняють, що Азаров із наближеними лишаються під санкціями

Укрінформ
Економічні санкції ЄС стосовно колишніх високопосадовців діють і не є скасованими.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

"Європейськими інституціями у березні-квітні 2014 року було прийнято рішення про застосування економічних санкцій стосовно ряду екс-високопосадовців України. Ті санкції були встановлені строком на один рік до березня 2015 року. Після того було прийнято рішення, яким встановлено, що санкції будуть діяти з березня 2015 по березень 2016 року. І рішення Європейського суду стосується прийняття рішень європейськими інституціями саме у березні-квітні-2014 року стосовно встановлення дії санкцій на 1 рік", - сказав Горбатюк.

Він додав, що у будь-якому випадку рішення суду стосовно Сергія Арбузова не матиме наслідків, оскільки його активи в Латвії заморожені в рамках кримінального процесу. Водночас у Єдуарда Ставицького у європейських банках не було знайдено активів, а щодо Олексія Азарова санкції ЄС не були продовжені минулого року.

Нагадаємо, у Люксембурзі Суд Європейського Союзу скасував рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій у 2014 році стосовно п'яти колишніх українських високопосадовців режиму Януковича: екс-прем`єра Миколи Азарова та його сина Олексія Азарова, екс-віце-прем`єра Сергія Арбузова, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького і колишнього нардепа Сергія Клюєва.

Із вісімнадцяти екс-чиновників, до яких застосовані санкції ЄС, за кордоном знайдені і арештовані активи у восьми. У випадку зняття санкцій активи залишаться арештованими в рамках кримінального процесу лише у двох колишніх посадовців - Сергія Арбузова та Юрія Іванющенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-