Чумак розказав про задуману проти нього «двоходовочку»

Чумак розказав про задуману проти нього «двоходовочку»

Укрінформ
Нардеп від фракції БПП Віктор Чумак заявив, що проти нього готується позов про скасування результатів конкурсу щодо призначення на посаду керівника Національного агентства запобігання корупції, а в Раді планують незаконно припинити його депутатські повноваження.

Про це він розповів журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, вчора на засіданні Регламентний комітет прийняв неправомірне рішення про складення ним депутатських повноважень згідно з раніше поданою заявою. Чумак це пояснив тим, що 30 грудня дійсно подавав заяву про складення мандату, але 25 січня подав іншу заяву про її відкликання, оскільки наразі НАЗК ще не оформлена як юридична особа і він не є сумісником.

«Я знаю, що ще готується позов. Як тільки я вийду зараз з парламенту, буде позов про скасування результатів конкурсу (про призначення головою НАЗК. - ред.). І таким чином малюється «двоходовочка»: і звідси приберуть і звідти приберуть», - додав Чумак.

У свою чергу народний депутат фракції БПП Сергій Березенко закликав не спекулювати на темі припинення депутатських повноважень Чумака, оскільки, на його думку, була одна заява про складення мандату і профільний комітет її розглянув та прийняв рішення, а якщо є інша - про відкликання попередньої заяви, то комітет також її розгляне згідно процедури.

«Це не спосіб умовно прибрати якось депутата з парламенту, хоча практика така була в попередніх парламентах. Ми щойно розглянули це питання на фракції і прийняли рішення, що пан Віктор має виступити з трибуни, пояснити ситуацію і парламент прийме виважене рішення», - зазначив Березенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-