Яценюк хоче передати НАБУ в.о. міністра екології

Яценюк хоче передати НАБУ в.о. міністра екології

Оновлено
Укрінформ
Уряд звільнить в.о. міністра екології Сергія Курикіна після оголошення на засіданні уряду результатів службового розслідування за фактом вірогідного вчинення злочину по розкраданню 550 млн грн коштів Кіотського протоколу.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я виношу на уряд рішення про звільнення з займаної посади в.о. міністра екології та природних ресурсів. По-друге, звільнення відповідних посадових осіб, які визначені перевіркою. По-третє, звільнення керівника державного підприємства ("Укрекоінвест" - ред.)", - наголосив він.

За словами Яценюка, головне не допустити ситуацію, коли після звільнення вони б втекли з України і не  понесли реальної відповідальності.

Прем'єр запевнив, що вже сьогодні невідкладно передасть усі матеріали до Національного антикорупційного бюро.

"Я прошу персонально керівника НАБУ пана Ситника, який є новою фаховою і незалежною людиною, взяти ці матеріали під особистий контроль, порушити реальні кримінальні провадження та взяти цих корупціонерів і не допустити того, щоб вони швидко покинули країну", - сказав він.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив зайнятися поверненням Японії невикористаних грошей, які Україна отримала в 2009-2010 роках від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-