Україна починає виробництво ударних безпілотників - Турчинов

Україна починає виробництво ударних безпілотників - Турчинов

Фото
Укрінформ
В Україні розпочинається виробництво ударних безпілотних літальних апаратів.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам у вівторок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас, у Збройних Силах, дуже серйозний попит саме на бойові безпілотні літальні апарати, і я не відкрию таємниці: ми проводили з Укроборонпромом нараду і розпочинаємо таке виробництво на «Антонова», - сказав він.

Турчинов підкреслив, що виробничі потужності «Антонова» значні, тому там будуть вироблятися ці бойові машини, в тому числі важкі.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

За його словами, Україна на сьогодні досі має проблеми з отримання зразків літальних апаратів з-за кордону.

«Тут продовжується, я вважаю, нерозумне обмеження нашої країни щодо військово-технічної співпраці саме коли це стосується летальної зброї, але ми також цей бар'єр зламаємо і наш шлях - це спиратись на власне виробництво, на власний потенціал. І ми здатні виробляти зброю, яка краща, ніж ті аналоги, які сьогодні виробляються у світі», - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО також передав ЗСУ партію сучасних безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва.

За його словами, ціна безпілотника втричі нижча від закордонних аналогів і дозволяє ефективно конкурувати на зовнішніх ринках: "Та ціна, яка сьогодні називається, що втричі менша, ніж вартість аналогів закордонного виробництва, дозволяє не тільки забезпечувати Міністерство оборони, Збройні сили, Нацгвардію цими апаратами, але і конкурувати на зовнішніх ринках".

Турчинов наголосив, що це серійне виробництво, починаючи від розробки і до створення готового комплексу. За його словами, Міністерство оборони приймає безпілотник і проведе його випробування в умовах бойових дій в зоні АТО.

Українські солдати отримали сьогодні партію БпАК «Spectator», розроблений фахівцями Київського політехнічного інституту і вироблений на ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, який входить до складу ДК «Укроборонпром». БпАК складаються із наземної станції керування та 3 безпілотних літальних апаратів.

Коментуючи останні заяви російського керівництва, глава Радбезу також відзначив, що дії РФ суперечать домовленостям, зафіксованим у Будапештському меморандумі.

«Коментувати ці заяви одночасно і складно, і просто, тому що я останнім часом, крім брехні і провокацій, інших заяв від керівництва Російської Федерації не чув. У тому числі й стосовно не просто невиконання Будапештського меморандуму, підписантом якого була Російська Федерація, а навпаки дії Російської Федерації фактично і є прямим протиріччям тих рішень, які були зафіксовані у Будапештському меморандумі», - сказав він, коментуючи заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що російська сторона не порушувала Будапештський меморандум.

Турчинов також відзначив, що заяви Президента Росії Володимира Путіна про державний кордон України є "прямою політичною базою" для військової агресії проти України.

 «По-перше, у Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони нашої держави, а по-друге - такі публічні заяви є прямою політичною базою для військової агресії проти нашої держави», - зазначив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-