Україна може очікувати від Росії лише на

Україна може очікувати від Росії лише на "поцілунок смерті" – Шимків

Укрінформ
Євроінтеграція є пріоритетом українців, тому ані Путін, ані хтось інший не зможе розвернути Україну назад. В Україні є російські війська і зараз від Москви Київ може очікувати лише на "поцілунок смерті".

Про це під час форуму "Європа-Україна" в Лодзі, відповідаючи на запитання депутата Держдуми РФ Тетяни Москалькової про те, звідки в Києві інформація про участь військ РФ у війні на Донбасі, заявив заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Росія може дати Україні лише поцілунок смерті, а ЄС пропонує Україні партнерство... Наші громадяни зробили свій європейський вибір. Незважаючи на заяви Путіна, ми йдемо вперед, а ЄС нас підтримує щодо збереження суверенітету країни", - заявив Шимків.

Він наголосив, що факти російської присутності в Україні є більш ніж очевидними: 6 тисяч військовослужбовців російських військ, що зафіксовано супутниками, російські танки, які використовуються на Донбасі, які виробляються не в Європі і США, а в Росії.

"Крім того, 60 тис. російських військ стоїть біля кордонів України, а Путін виразно сказав, що він не має наміру ущільнювати кордон і вони мають залишатися відкритими", - зауважив Шимків.

Заступник голови АПУ також наголосив, що Росія анексувала Крим і санкції проти неї були запроваджені саме за це. Він нагадав про існування міжнародних рапортів, які свідчать, що росіяни причетні до збиття літака Малайзійських авіаліній MH17.

"В Луганську і Донецьку торгівля відбувається в рублях, а це показує, хто там запроваджує свої порядки",- додав Шимків.

За його словами, Київ хоче повернути Донбас, знає як це зробити і відбудовуватиме руйнування в регіоні.

"Маю надію, що візовий режим між Україною і ЄС буде скасовано, а та країна яка пропонує нам "поцілунок смерті" відійде в темряву",- резюмував заступник голови АПУ.

Після завершення дискусії представники української делегації на форумі оточили Москалькову і запитували її, чому вона говорить неправду. Вона продовжувала стверджувати, що російських військ немає на Донбасі, в Україні триває громадянська війна, а український і російський народи є братніми. Її помічник "авторитетно" заявляв, що російських військ на Донбасі точно немає, на що один з українців відповів йому, що був в Дебальцевому у гарячий період січня минулого року й особисто бачив росіян.

Нагадаємо, напередодні українські депутати Єгор Соболєв і Тетяна Чорновол бойкотували форум через участь в їхній дискусійній панелі персони нон-грата в Україні, скандального депутата Європарламенту Януша Корвін-Мікке. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-