Ващиковський назвав успіхом для України ще рік чи два кульгавого

Ващиковський назвав успіхом для України ще рік чи два кульгавого "перемир'я"

Укрінформ
Міжнародна спільнота “повинна виграти час для України” у конфлікті з Росією, аби Київ міг здійснити необхідні реформи й остаточно закріпити демократичні перетворення та європейський вибір.

На цьому під час форуму “Європа-Україна” у Лодзі в неділю наголосив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП. 

“Мені здається, що Росія не бажатиме швидко залагодити конфлікт в Україні, оскільки для неї Україна – це частина геополітичного плану, а не просто бажання покарати Україну (за спробу вийти з її орбіти. – Ред.). Виконання Мінських домовленостей кульгає, але це дає час для України здійснити реформи”, - підкреслив Ващиковський.

Він додав: якщо міжнародна спільнота зможе “купити” рік чи два, аби Україна могла здійснити внутрішні реформи, то це буде “величезний успіх” для закріплення демократії в Україні.

Ващиковський зауважив, що російсько-український конфлікт має бути розв’язаний політичними методами, зокрема через механізм санкцій. “Альтернативою цьому могло б бути лише відкрите протистояння Заходу з Росією, а цього ніхто не хоче”, - підкреслив глава польського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, в Україні спостерігається зіткнення двох концепцій – країн, які хочуть змін і трансформації, і концепції країн родом з ХІХ століття, коли все вирішує група найпотужіших держав світу.

“Вступ України до європейських структур означатиме, що імперія (Росія. – Ред.) втратить можливість для розвитку”, - констатував Ващиковський.

Він зауважив, що зміни України у демократичному напрямі означатимуть, що на пострадянському просторі можна збудувати країну права, а завдяки цьому згодом це можна буде реалізувати в інших країнах колишнього СРСР.

Форум, який триватиме до 26 січня, організовує Інститут східних досліджень Польщі.

Укрінформ є інформаційним партнером форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-