Порошенко сказав, хто увійде у групу повернення Криму

Порошенко сказав, хто увійде у групу повернення Криму "Женева+"

Укрінформ
Україна втілюватиме "дорожню карту" з деокупації Криму в рамках умовного формату "Женева+", куди мають увійти представники Євросоюзу, США, гарантів Будапештського договору.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крим має залишатися у перших пунктах порядку денного наших країн-партнерів. Буквально за останні дні зроблено декілька ключових проривних речей", - наголосив Порошенко.

За його словами, найближчим часом в Україну має прибути місія Парламентської асамблеї Ради Європи з перевірки дотримання прав людини у Криму, "у першу чергу представників кримськотатарського народу".

Крім того, Україна організовує широке обговорення місії, яка повернулася з Криму та була організована Туреччиною.

"Результати – вражаючі, шокуючі. І світ має про них знати. І для того, щоб створити формат, майданчик, де ми могли б це обговорити, Україна запропонувала чіткі і прозорі пропозиції: там має бути ЄС, США, повинні залучитися країни-гаранти Будапештського меморандуму. Назвати цей формат можна "Женева+" і негайно розпочати консультації в організації цього процесу: це як звільнення незаконно заарештованих, так і взагалі забезпечення дотримання прав кримськотатарського народу, так і "дорожня карта", програма з деокупації Криму", - підкреслив Глава держави.

За його словами, ця "дорожня карта" передбачатиме "величезну кількість кроків": "Починаючи від забезпечення міжнародного тиску і чіткої програми дій щодо санкцій, і завершуючи судовими процесами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-