У Міноборони розформують 11 структурних підрозділів

У Міноборони розформують 11 структурних підрозділів

Укрінформ
У Міністерстві оборони передбачено розформування 11 структурних підрозділів, переформування одного та розширення функцій чотирьох.

Про це повідомив глава відомства Степан Полторак під час круглого столу в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, інформує прес-служба МОУ.

"У Генеральному штабі буде реалізовано структуру, яка максимально наближена до J-структури штабів країн НАТО. Заплановано реорганізувати 10 структурних підрозділів та вдосконалити - п’ять", - йдеться у повідомленні.

При цьому міністр оборони та начальник Генерального штабу матимуть, відповідно, три та два заступника.

Передбачено чітке розмежування ланки підготовки військ (сил), якою опікуватимуться види Збройних Сил. Питання оперативного управління застосуванням військ (сил) буде покладено на Об’єднаний оперативний штаб.

"Незважаючи на ризики відновлення збройного протистояння та складну обстановку в зоні бойових дій, головним пріоритетом і завданням Міністерства оборони залишається реформа Збройних Сил", - зазначив Полторак, додавши, що "ця реформа є самою коштовною, але й самою необхідною".

Він також повідомив, що спільно з іноземними експертами та радниками при Міністерстві оборони та ЗСУ опрацьовано основні положення щодо реформування Міністерства оборони і Генерального штабу за стандартами країн НАТО.

Полторак зауважив, що при проведенні реформ за основу взято побудову структур, збалансованих за обсягом завдань і чисельністю персоналу, чітке розмежування повноважень структурних підрозділів, посилення відповідальності керівників та виключення корупції при прийнятті рішень.

"На даний час в державі створено військовий оперативний резерв першої черги, який в найкоротший термін може зі зброєю в руках почати захищати нашу країну. Завершується створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. З метою реформування системи матеріально-технічного забезпечення започатковані і реалізуються сім проектів у сферах закупівель, управління державними підприємствами, речового та продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом. Запроваджена система електронних закупівель, яка дала змогу прискорити процедури торгів та зберегти державі понад 176 мільйонів гривень", - повідомив міністр.

Керівник оборонного відомства поінформував, що норми харчування військових доведено до загальноєвропейських норм. Систему речового забезпечення приведено до стандартів НАТО. Суттєво вдосконалено систему медичного забезпечення.

"Як результат, на сьогодні Україна має боєздатну армію, яка за чисельністю та бойовими можливостями є незрівнянно сильнішою, ніж на початку боротьби із зовнішнім агресором", - наголосив міністр оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-