Українські чиновники серйозно ставляться до боротьби з корупцією - ПАРЄ

Українські чиновники серйозно ставляться до боротьби з корупцією - ПАРЄ

Укрінформ
Українське суспільство і представники державних органів влади України усвідомили важливість боротьби з корупцією. 

Про це заявив доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мішель Ніколетті (Італія, СОЦ) на брифінгу в середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після зустрічі з представниками деяких державних установ у мене склалося враження, що вони дуже серйозно ставляться до боротьби з корупцією», - сказав Ніколетті. 

За його словами, боротьба з корупцією має проводитися на рівні конституційних змін, змін законодавства, а також шляхом створення відповідних органів по боротьбі з цим явищем. 

«Ключове слово - реалізація процесу. Гарні речі написані на папері, тепер потрібні факти, конкретні дії, які можна представити суспільству і продемонструвати, що ці речі працюють», - підкреслив Ніколетті. 

Доповідач зауважив, що, на його думку, в Україні у процесі боротьби з корупцією правильно використовується фактор прозорості і міжнародної співпраці. 

Ніколетті зазначив, що у своєму звіті щодо ситуації з корупцією в Європі, який планується завершити наприкінці цього літа, буде наголошено на необхідності посилення міжнародної співпраці з Україною. Він повідомив, що у згаданому звіті будуть враховані дані досліджень в Україні, Іспанії та одній з країн Північної Європи, яка ще не була визначена. 

Відповідаючи на запитання, Ніколетті сказав, що нині може складатися враження про збільшення випадків корупції, але це може бути пов'язано з підвищеною увагою до цієї проблеми. 

Ніколетті також відзначив, що в українському суспільстві з'явилося розуміння, що корупція заважає розбудові нормальної демократичної держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-