В Єврокомісї назвали реформи, що вимагають політичної волі України

В Єврокомісї назвали реформи, що вимагають політичної волі України

Укрінформ
Керівництво України повинно виявити політичну волю для продовження конституційної реформи та боротьби з корупцією.

На цьому наголосив єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханес Хан під час дебатів у Європарламенті в середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не повинні недооцінювати подальші труднощі. Це боротьба з корупцією, реформа судової системи і системи державного управління, внесення змін до Конституції, особливо відносно децентралізації, у другому читанні – це все вимагатиме політичної волі», - заявив єврокомісар.

Водночас він позитивно оцінив ухвалення в Україні антикорупційних законів та початок роботи відповідних спеціалізованих інституцій із протидії корупції, призначення антикорупційного прокурора та діяльності нової національної поліції.

Хан також запевнив, що Єврокомісія якнайскоріше подасть пропозиції для продовження процесу скасування віз для громадян України і Грузії.

У четвер Європарламент ухвалить резолюцію щодо стану та перспектив імплементації угод про асоціацію, включаючи поглиблені і всеохоплюючі зони вільної торгівлі з Україною, Грузією та Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-