Штайнмайєр хоче якнайшвидше закон про вибори на Донбасі

Штайнмайєр хоче якнайшвидше закон про вибори на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр переконаний, що тільки вибори на Донбасі дадуть перспективу довгострокової деескалації на сході України.

Про це він заявив на зустрічі з журналістами у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Якщо ми подолаємо ці перешкоди, якщо буде ухвалений закон про вибори на Донбасі і відбудуться вибори, що вимагає звичайно ж забезпечення безпечних умов, то відкриється перспектива довгострокового вирішення конфлікту", - сказав міністр.

Штайнмайєр заявив, що не можна допускати подальшого затягування з ухваленням закону, нагадавши, що на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" на рівні президентів у Парижі і переговорів на рівні міністрів було чітко підтверджено, що такий закон має бути ухвалений до кінця січня. "Якщо це вдасться, то зможемо ми знайти відповіді й на інші питання", - заявив Штайнмайєр.

Він підкреслив, що "при всіх відомих труднощах, не можна терпіти подальшого затягування виконання мінського процесу", і поки немає прогресу на цьому шляху, "збільшується небезпека повторної ескалації". Він також відзначив, що в останні тижні ситуація погіршилась і висловив сумніви, що в таких умовах можна забезпечити безпеку для проведення виборів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-