Генштаб звернувся до ГПУ через історію з Муженком

Генштаб звернувся до ГПУ через історію з Муженком

Укрінформ
Опубліковані в інтернеті документи щодо катастрофи Іл-76 в червні 2014 року в Луганському аеропорту є свідомою маніпуляцією фактів та фальсифікацією.

Про це повідомляється у коментарі Генштабу ЗСУ "щодо появи в ЗМІ документів по розслідуванню трагедії Іл-76".

"За фактом оприлюднення матеріалів низкою інтернет-видань проведено службову перевірку. Встановлено, що автор статті свідомо маніпулював фактами і документами, які мають гриф доступу "Для службового користування", з метою тиску на суд, який цими дням проводить засідання за фактом катастрофи військово-транспортного літака Іл-76, а також підриву авторитету військового керівництва Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують у Генштабі, на викладених фото видно печатку прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. "Текст, що розміщений на фото, сфальсифікований та не відповідає оригіналу, який зберігається у Генеральному штабі ЗСУ. Сам "документ", на який посилається автор новини, скомпоновано з кількох частин різних матеріалів слідства та кримінальної справи", - зазначається у коментарі.

В ГШ ЗСУ заявили, що звернулися до Генеральної прокуратури з метою "провести перевірку законності оприлюднення зазначених матеріалів, надати правову оцінку зазначеним фактам та, за наявності підстав, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

"Катастрофа Іл-76 - трагічна сторінка в історії відбиття ЗСУ збройної агресії Росії. Зрозумілою є увага громадськості до прозорого та всебічного розслідування цих подій. Тим більш неприпустимим є спроби тиску на суд оприлюдненням спотвореної інформації, що не відображає всієї картини подій", - наголосили в Генштабі.

Там також нагадали, що єдиним сполученням з Луганським аеропортом на момент трагедії було авіаційне: "Тільки так українські військові могли вивозити поранених, привозити бійцям їжу та боєприпаси. Перед тим, як терористами було збито Іл-76, в аеропорту відбулося 19 успішних приземлень літаків".

При цьому, в ГШ ЗСУ заявили, що інформації на той момент надходило надзвичайно багато, "причому нерідко це були абсолютно протилежні дані". "Враховувати усі подібні повідомлення означало не робити нічого, а значить - залишити бійців без продовольства, боєприпасів та евакуації поранених. Доводилось діяти відповідно до ситуації, яка на той момент складалася", - заявляється в коментарі.

Як відомо, днями деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко нібито знав про небезпеку, яка могла спіткати Іл-76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-