У БПП пропонують змінити бюджет заради прикордонників

У БПП пропонують змінити бюджет заради прикордонників

Укрінформ
Народний депутат від БПП голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем безпекового комітету Ради Ірина Фріз пропонує змінити бюджет-2016 у частині збільшення видатків на прикордонників.

Про це вона написала у Фейсбуці

«Сьогодні реєструю законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо вирівнювання диспропорції грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України). У вересні 2015 року урядом України прийнято постанову № 704, якою умови виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ДПСУ з 1 січня 2016 року мали бути прирівняні до військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України. Втім, як вже писала в попередньому повідомленні, з незрозумілих для мене причин, урядове рішення не було закладено у проект Державного бюджету на 2016 рік», – написала Фріз.

Вона зазначила, що в результаті у 2016 році для військовослужбовців ДПСУ грошове забезпечення встановлено на рівні розміру окладу військовослужбовців ЗСУ у 2015 році, тобто 2900 грн. «Таким чином, різниця між окладом військовослужбовця ЗСУ та ДПСУ в поточному році складе 4100 грн або 58%», - зауважила Фріз.

«Законопроектом, що вносимо, передбачено виділення з Державного бюджету коштів для потреб ДПСУ у сумі 1 млрд 481,4 млн гривень – для вирівнювання диспропорції грошового забезпечення військовослужбовців ДПСУ та ще 256 млн гривень – для виконання завдань, передбачених Планом лібералізації візового режиму ЄС для України на 2016 рік», - написала вона.

«Зрозуміло, що така велика сума змушує шукати відповідні компенсатори. Пропонується скоротити видатки на 868631,7 тис. грн статті МВС, якою передбачається фінансування заходів зі створення спецпідрозділів КОРД чисельністю 5000 осіб», - сказала Фріз.

Вона зауважила, що така чисельність є необгрунтованою та надлишковою для України (наприклад, у Франції загальна чисельність спецпідрозділів поліції – 368 осіб й вони, в тому числі, виконують функції, що в Україні виконує підрозділ «Альфа» СБУ).

«Також, пропонується скоротити видатки, що передбачені на Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів на суму 136,7 тис. грн (повну суму передбачених бюджетних видатків). По цій позиції сума незначна, але залишати в держбюджеті видатки на захід, що минув вже 4 роки тому, неправильно та дивно. Таким чином, загальна сума скорочення становить 1 млрд 737,4 тис. грн, що відповідає сумі, яка пропонується до збільшення видатків на Державну прикордонну службу України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-