Справа Савченко: суд слухає показання бійця ЗСУ

Справа Савченко: суд слухає показання бійця ЗСУ

Укрінформ
У Донецькому міськсуді РФ на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко допитують свідка захисту, бійця ВСУ Руснака.

Про це повідомляє у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

«Після перерви розпочався допит свідка захисту Руснака І. М. У день полону Савченко він був бійцем АТО і спілкувався з нею. Свідок Руснак розповідає про обставини 17.06.14, як сепаратисти підбили їх БТР, як вони горіли в ньому (після цього. - Ред.), як зайняли оборону і почали відходити. У цей момент на них вийшла Савченко», - пише Полозов.

За словами Руснака, в Надії не було з собою «рюкзака з біноклем і рацією», а була «розгрузка з медпакетами», з допомогою яких вона надала першу допомогу. При цьому сепаратисти стверджували, що Савченко була з рюкзаком, що є важливим пунктом у звинуваченнях (насправді сепаратисти поцупили рюкзак Надії з захопленої ними машини Віри Савченко).

Свідок Руснак накреслив схему подій на місцевості: де підбили БТР, куди відступали, де зустріли Савченко, і докладно розповів про ті події: «Приблизно о 9:40 Савченко говорила по телефону, зеленки в неї стріляли, вона впала, підповзла до нас, перев'язала руку. По нас з зеленки стріляли з автоматів, кулеметів, підствольних гранатометів. Відстрілюватися не могли - не було патронів».

Нагадаємо, сьогодні виповнюється рівно місяць з того дня, як Надія Савченко оголосила голодування після того, як було продовжено її утримання під вартою. Російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-