Пайєтт закликав бойовиків звільнити активістку Варфоломеєву

Пайєтт закликав бойовиків звільнити активістку Варфоломеєву

Укрінформ
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав сепаратистів звільнити з полону захоплену рік тому громадську активістку і луганську журналістку Марію Варфоломеєву.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Рік тому сепар-и затримали Марію Варфоломеєву в Луганську, де вона залишається в ув'язненні за сфабрикованими звинуваченнями без належної правової процедури…Ми продовжуємо закликати до звільнення Варфоломеєвої і всіх заручників, яких утримують сепаратисти», – написав Пайєтт.

Звільнення полонених одна з умов Мінських домовленостей, зазначає посол.

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня 2015 року Марію Варфоломеєву затримали озброєні бойовики під час того, як вона фотографувала житлові будинки на вулиці Луганська. За словами журналістки, вона робила фотозйомку для одного з харківських видань. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в "коригуванні артилерійського вогню", за що їй загрожує 15 років "ув'язнення".

До окупації Луганська Варфоломеєва працювала в місцевому виданні "Вільний репортер", також співпрацювала з інтернет-виданням "Схід-медіа" та була фіксеркою для центральних телеканалів.

У червні українські журналістські організації та рухи звернулися до Президента України,  голови СБУ, міжнародних правозахисних організацій та дипломатичних структур з вимогою вжити всіх зусиль для звільнення луганської журналістки Варфоломеєвої з полону так званої "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-