У Раді наполягають на призначенні віце-прем'єра з євроінтеграції

У Раді наполягають на призначенні віце-прем'єра з євроінтеграції

Укрінформ
Імплементація Угоди про асоціацію з ЄС й усі євроінтеграційні процеси в Україні гальмуються у зв'язку з відсутністю віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

Про це заявила у Фейсбуці голова парламентського Комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко.

"Ми від комітету євроінтеграції вимагаємо від коаліції і уряду визначитися з кандидатурою віце-прем'єра вже рік! І не просто призначити, за принципом "аби було", а наділити конкретними повноваженнями і надати механізми і всі необхідні важелі для повноцінної роботи", - написала вона.

На переконання Геращенко, непризначення до цього часу конкретної людини на посаду віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції призвело до того, що парламент запізно отримує від уряду необхідні законопроекти, а запровадженням ЗВТ з ЄС "ніхто серйозно не займається".

У цьому контексті народний депутат закликала колег по коаліції зайнятися "реальною" євроінтеграційною роботою.

"Думаю, коаліція, яка має голосну назву про європейський вибір України, має нарешті реально, а не ритуально зайнятися євроінтеграцією", - зауважила Геращенко.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що принаймні 9 країн ЄС наполягають на тому, аби Україна призначила віце-прем'єра з питань євроінтеграції. Авторами відповідного документа, за деякими даними, є данські дипломати. Водночас цифра у 9 підписантів, за даними джерел, не є остаточною, збір підписів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-