Порошенко запевнив, що не має доступу до активів «Рошена»

Порошенко запевнив, що не має доступу до активів «Рошена»

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що вже підписав усі необхідні документи про передачу його частки в «Рошені» в незалежний «сліпий» траст, управлінцем якого призначено респектабельний іноземний банк.

Про це він заявив під час прес-конференції в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я цього року підписав договір нарешті, бо дійсно зайняли юридичні питання дуже багато часу, про передачу моєї частки в "Рошені" у незалежний траст, який заснований на моделі «сліпого трасту», - сказав Порошенко.

Він пояснив, що така угода передбачає неможливість її розірвання протягом президентської каденції. Крім того, за даними Порошенка, жоден його підпис чи вказівка не матимуть юридичної сили.

Глава держави наголосив, що, за стандартами «сліпого трасту», в нього відсутня будь-яка можливість контролю активів «Рошена», навіть отримання інформації про них.

«У якості управителя цього трасту призначено респектабельний іноземний банк І категорії, який буде володіти, контролювати і управляти активами... Цей же банк має довіреність на 4 роки на продовження процедури переговорів по продажу активів», - додав Президент.

Водночас Порошенко зауважив, що стандартами «сліпого трасту» користуються європейські та американські провідні політики в ідентичних ситуаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-