Адвокати Карпюка і Кліха шукають свідків в Україні - Новіков

Адвокати Карпюка і Кліха шукають свідків в Україні - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
На процесі Карпюка-Кліха у Верховному суді Чечні в Грозному звинувачення продовжить надання своїх аргументів. Тим часом, захист Миколи Карпюка і Кліха продовжує збирати в Україні свідчення їх невинуватості.

Про це розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу адвокат Ілля Новіков.

"Зараз на суді працює звинувачення - надає свої матеріали. Захист тим часом продовжує працювати над пошуком доказів невинності наших підзахисних. У тому числі шукаємо в Україні свідків захисту. Сподіваюся, їх свідчення будуть переконливими", - сказав Новіков.

Він нагадав, що йдеться про так званий "Новорічний штурм" Грозного 31 грудня 1994 року. У зв'язку з такою датою не так просто знайти свідків, які можуть підтвердити, що 21 рік тому саме в цей святковий час спілкувалися з Карпюком, з Кліхом. З іншого боку, захист шукає в Україні тих, хто справді брав участь у Першій чеченській війні і сподівається, що суд погодиться допитати їх по відеозв'язку.

На думку Новікова, процес Карпюка-Кліха закінчиться приблизно у березні-квітні.

За версією слідства, Кліх і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.   

12 жовтня у Верховному суді республіки Чечня, у Грозному, почався розгляд судом присяжних по суті справи Миколи Карпюка і Станіслава Кліха. Захист стверджує, що Карпюк і Кліх у тих бойових діях не брали участь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-