Авторів скандальної правки до бюджету вже знайшли?

Авторів скандальної правки до бюджету вже знайшли?

Укрінформ
Сліди внесення скандальної правки до бюджету про відтермінування електронних декларацій чиновників знайшлись у парламентських документах.

Витяги з держбюджету й стенограми засідання Верховної Ради опублікувала в Фейсбуці правозахисник та адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська.

"Коротка ілюстрація протягнення будь-якої норми через прикінцеві положення чого заманеться. В даному випадку - як уникнути жахливого електронного декларування своїх і не тільки своїх доходів, побічно позбавивши своїх виборців безвізового режиму", - прокоментувала відомості в документах автор розслідування.

З оприлюднених даних стає відомо, що скандальна правка про перенесення на рік електронного декларування доходів чиновниками була внесена з відома та за участю голови бюджетного комітету Андрія Павелка та його заступника Сергія Мельника.

Нардеп від БПП Мустафа Найєм уже прокоментував викладені в мережу документи й запевнив, що особисто відправить запити до Апарату Верховної Ради та Секретаріату бюджетного комітету з вимогою надати протокол засідання, на якому була прийнята скандальна правка.

Нагадаємо, вчора у Фейсбуці народний депутат Віктор Чумак повідомив, що Закон про Держбюджет містить пункт, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман наголосив, що скандальній правці не місце в бюджеті, тому він сам внесе законопроект про скасування цієї норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-