Яценюк сказав, коли Україна запровадить контрсанкції щодо Росії

Яценюк сказав, коли Україна запровадить контрсанкції щодо Росії

Укрінформ
Уряд України запровадить контрзаходи у відповідь на санкції Росії після того, як Президент підпише зміни до закону про зовнішньоекономічну діяльність.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд України після підписання Президентом змін до закону про зовнішньоекономічну діяльність прийме постанову про введення контрзаходів проти РФ", - сказав Прем'єр.

За його словами, прагнення РФ запровадити економічні санкції проти України мають лише політичні причини. "Російський режим запроваджує санкції проти України саме за наш Європейський вибір", - підкреслив Яценюк.

Прем'єр-міністр звернув увагу, що з країн СНД лише Росія заявила про можливе запровадження торговельного ембарго проти України та призупинення зони вільної торгівлі між РФ і Україною у межах СНД.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про призупинення з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі з Україною.

Після цього Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", що дозволяє Кабміну запровадити санкції проти Росії з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-