Активісти блокади Криму сформують добровольчий батальйон

Активісти блокади Криму сформують добровольчий батальйон

Укрінформ
Активісти громадянської блокади Криму сформують новий добровольчий батальйон, який отримає ім'я кримськотатарського обественного і державного діяча Номана Челебиджихана.

Про це повідомив координатор блокади Криму Ленур Іслямов в інтерв'ю "Одеському кризового медіацентру".

"Ми вже отримуємо волонтерську допомогу як батальйон. У п'ятницю до нас перебуває перша партія турецької військової форми... 250 комплектів", – розповів він.

Координатор блокади повідомив, що в батальйон увійдуть 560 людей, які будуть займатися завданнями, поставленими Генеральним штабом (України? - ред).

"Основне завдання – охорона кордону Криму в самому Криму. Будемо робити так, щоб Крим якомога швидше наблизити. Завдання цього батальйону – наносити удари таки чином, де ми тільки можемо знати. Ми знаємо в Криму всі стежки і джерела. Від кримських татар чекають у Криму, що ми будемо наближати його звільнення. Якщо нам кажуть: чекайте 3-4 роки на міжнародному рівні, ми хочемо, щоб це сталося за рік. Через 3-4 року Росія повністю спустошиться. Ми хочемо, щоб це сталося за рік", – підсумував Іслямов.

Номан Челебіджихан (1885-1918) - кримськотатарський політик і громадський діяч, перший голова уряду Кримської Народної Республіки, організатор I Курултаю кримськотатарського народу, перший муфтій, автор вірша «Ant etkenmen» («Клянуся»), який став національним гімном кримських татар. Убитий більшовиками.

Фото: ИзбирКом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-