Полторак анонсував кадрові зміни: Броні немає й у міністра

Полторак анонсував кадрові зміни: Броні немає й у міністра

Укрінформ
У Міноборони не виключають кадрові чистки за підсумками роботи за поточний рік.

Про це заявив під час прес-конференції в Міністерстві оборони очільник відомства Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас на сьогодні "броні" немає у міністра оборони - він може бути звільнений Президентом. Тим більше немає "броні" у жодного офіцера і генерала у ЗСУ та Міноборони. Все залежить від того, як ви кажете генерал Хижий, інші генерали будуть працювати. Якщо вони будуть виконувати свої обов'язки, то вони будуть працювати. Якщо ні, то те, що стосується від мене - я прийму рішення по них. Те, що залежить від Верховного головнокомандувача, то він так само прийме рішення тому, що він так само виступає за те, щоб в армії був порядок", - заявив міністр, коментуючи публікацію у ЗМІ щодо звільнення низки генералів.

Полторак також заявив, що опублікована у ЗМІ інформація про звільнення низки генералів через вибух боєприпасів у Сватовому "не відповідає дійсності".

При цьому, глава МОУ наголосив, що "в рамках реформування, в рамках підведення підсумків за рік обов'язково будуть прийняті кадрові рішення - і  це не стосується тільки генералів, а усіх категорій".

"Ми очищалися від людей, які не бажають працюватися, очищалися і будемо це робити. І це стосується, як солдатів, які пиячать, так і генералів, які погано працюють. Але моя чітка позиція:  це неприпустимо робити з кожного звільнення офіцера, генерала, солдата, контрактника "публічне шоу". У мені неприємні відчуття, коли бачу публічну розправу по телебаченню", - заявив очільник Міноборони.

Раніше у ЗМІ була поширена інформація із посиланням на "джерела в Генштабі та Міноборони", що крім командувача Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, про відставку якого стало відомо у четвер, своїх посад позбудуться ще кілька генералів. Повідомлялося, що  з посад підуть перший заступник Пушнякова Сергій Бессараб, заступник начальника Генштабу Володимир Хижий, командувач інженерних військ ЗСУ Микола Кравчук та начальник Головного управління з роботи з особовим складом ЗСУ Іван Чубенко. При цьому, кількість звільнених генералів ще може збільшиться.

Також заявлялося, що генерал Хижий "за власним бажанням" відмовився йти і щодо нього буде проведена необхідна атестаційна робота.

Безпосередньою причиною відставок співрозмовники з МОУ та ГШ назвали вибух боєприпасів у Сватовому Луганської області, який міг призвести до масштабної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-