В оточенні сина Януковича почалися криваві розбірки - Бутусов

В оточенні сина Януковича почалися криваві розбірки - Бутусов

Укрінформ
Убивство в Криму Михайла Ляшка - прибічника "Юри Єнакієвського" і поплічника Ріната Ахметова - може свідчити про переділ власності і кримінальні розбірки у близькому оточенні Януковича.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив редактор видання "Цензор НЕТ" Юрій Бутусов.

"Він (убитий М. Ляшко - ред.) був одним з прибічників всемогутнього фаворита Януковича - "Юри Єнакієвського" - народного депутата Юрія Іванющенка (Іванющенко був депутатом ВР VI і VII скликань - ред). Був у чудових робочих стосунках з Ахметовим. Безпосередньо працював з Сім'єю через Олександра Януковича. Ляшко був деякий час одним з "наглядачів" з контролю над рядом секторів тіньової економіки - торгівлі і контрафактного виробництва підакцизних товарів, у контрабанді", - написав Юрій Бутусов.

За його словами, убитий кримінальний авторитет "разом з бандою Іванющенка"  брав активну участь у придушенні протестів на Майдані і надавав допомогу російській агресії в Україні.

За відомостями Бутусова, підручні "Єнакієвського" - Армен Саргсян, Олексій Чеботарьов і ряд інших бандитів, включаючи Ляшка, заздалегідь залишили територію України й орудують на окупованих територіях під контролем луб’янських "кураторів". Вони брали участь в організації антиукраїнських акцій на початку агресії, у вербуванні найманців.

Як вважає журналіст, Ляшко був знищений своїми нещодавніми кримінальними спільниками, щоб приховати сліди багатьох злочинів і переділити активи і майно, які награбувало угруповання "Єнакієвського".

"Бандити почали знищувати один одного. Погано одне - Юрій Іванющенко як і раніше спокійно живе за кордоном і користується вкраденими в Україні мільярдами, а Генеральна прокуратура досі не придумала, яке висунути обвинувачення Іванющенку, щоб оголосити арешт його активів і майна в Україні і по всьому світу", - пише Бутусов.

За його словами, майно бандитів, включаючи розкішний маєток Іванющенка під Києвом, як і раніше не арештоване, і не конфісковане в дохід держави.

При цьому, Олександр Янукович спокійнісінько живе в Арабських еміратах, а Рінат Ахметов з державною охороною від спецпідрозділів - в Києві.

Раніше Укрінформ повідомляв, в Криму, у приватному будинку в Гурзуфі, трьома пострілами розстріляний кримінальний авторитет Михайло Ляшко на прізвисько  "Мішаня Косий". За фактом убивства російський Слідком відкрив кримінальну справу, в рамках якої розслідується кримінальна справа 59-річного чоловіка з вогнепальними пораненнями в ділянці спини і грудей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-